Omgeving Hoeve 202

Maatschappij van Weldadigheid

In de Koloniën van Weldadigheid ervaar je het unieke verhaal van Johannes van den Bosch, die vanuit zijn ideologie geloofde in een maakbare samenleving. Door huisvesting, werk, scholing en zorg wilde hij de paupers uit de stedelijke gebieden een beter leven bieden. Hiervoor stichtte hij in 1818 de Maatschappij van Weldadigheid. Een unieke geschiedenis waarvan de sporen nog steeds zichtbaar zijn in het landschap.  Een plek waaraan middels diverse initiatieven, geïnspireerd door het gedachtegoed van Johannes van den Bosch, een nieuwe betekenis wordt gegeven. In de omgeving van Hoeve 202 is de geschiedenis goed zichtbaar en kun je in het Museum de Proefkolonie in Frederiksoord dit verhaal intensief beleven.


Wil je nu al meer weten? Klik hier

Paardrijden

Voor ruiters en menners zijn in het hele gebied van het Drents Friese Wold uitgebreide routes uitgezet en met bordjes aangeduid.

De paarse ruiterroute “In het spoor van de Desperado`s” loopt achter Hoeve 202 langs. Andere digitale routes in de omgeving zijn beschikbaar via Ruiterenenmennen.nl

Paardrijden in het Drents Friese Wold

Paardrijden in het Dwingelderveld

Voor onze hippische mogelijkheden, klik hierNeemt u uw paard mee? Bekijk onze stallen

Fietsen (bij Hoeve 202 beschikbaar)

Het Drents-Friese Wold kent een fijnmazig netwerk van fietspaden. De sfeervolle schelpenpaden bieden de fietser een scala van mogelijkheden om het park in al zijn schoonheid te verkennen. Fietspaden zijn in 3 categorieën te onderscheiden; verharde paden, halfverharde paden en zandpaden voor ATB’ers. Terreinfietsen is alleen toegestaan op onverharde paden die deel uitmaken van een route.


Meer weten? Klik hier

Kanoën op de Linde

Varen over de Linde langs prachtige natuurgebieden, weilanden, moerasbossen en petgaten is een belevenis voor jong en oud; een kajak of canadese kano is de ideale manier om dit gebied te ontdekken. Veilige en stabiele 1 en 2 persoons kano’s kunt u langs de Linde huren bij Kanoverhuur “De Lindevaarders” Oldeholtpade (bij de Kontermansbrug). Van hieruit vaart u direct de Lindevallei (Zuid Oost Friesland) binnen. Zowel voor de individuele vaarder als voor groepen zijn er dagelijks een ruim aantal kano’s beschikbaar, eventueel met instructie.


Meer weten? Klik hier

 

Het Vlechtmuseum Noordwolde

Het Nationaal Vlechtmuseum in Noordwolde vertelt het bijzondere en unieke verhaal van het vlechten in Noordwolde en omstreken in de Rijksrietvlechtschool, een rijksmonument met een bijzondere sfeer. Behalve aandacht voor het verleden komen moderne vormgevers aan bod, zoals Dirk Sliedrecht, Jan des Bouvries en Marcel Wanders. Zelfs de industriële toepassingen van het vlechten worden niet vergeten. Naast een boeiende expositie organiseert het museum leuke en leerzame workshops en activiteiten voor kinderen.


Meer weten? Klik hier

Nationaal park Drents-Friese Wold

Op de grens van Zuidwest Drenthe en Zuidoost Friesland, ligt een bijzonder gebied. Het Nationaal Park Drents-Friese Wold is één van de grootste natuurgebieden van Nederland. In 2000 werd ruim 6000 hectare bos, heide, stuifzand en beekdalgraslanden aangewezen als Nationaal Park. Het Drents-Friese Wold behoort tot de mooiste en belangrijkste natuurgebieden van Europa en is daarom aangewezen als Natura2000 gebied.


Meer weten? Klik hier

 

Nationaal park Dwingelderveld

Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden.

Op fiets- en wandelpaden, ATB- en ruiterroutes, evenals twee gehandicaptenpaden kun je de natuur zelf ontdekken. Er is zelfs een Nachtwandelroute. In dit Nationaal Park kun je nog van een eindeloze, ongestoorde horizon genieten.


Meer weten? Klik hier

Nationaal park Weerribben Wieden

De Weerribben is een 35 km² groot natuurgebied in de gemeente Steenwijkerland in het noordwesten van de Nederlandse provincie Overijssel. Het vormt onderdeel van het Nationaal Park Weerribben-Wieden en is grotendeels in handen van Staatsbosbeheer. In Nationaal Park Weerribben-Wieden kun je prachtig wandelen, fietsen en varen maar kanovaren is het allermooiste.


Meer weten? Klik hier

Giethoorn

Giethoorn is een waterstreekdorp in de kop van Overijssel, in de gemeente Steenwijkerland in de Nederlandse provincie Overijssel en ligt tussen Steenwijk en Meppel. Het dorp telt 2630 inwoners en is bekend door zijn bruggetjes, waterwegen en punters. Het wordt wel het ‘Hollands Venetië’ genoemd. De boerderijen en huizen zijn gescheiden door kavelsloten waarover vlonders liggen die de huispercelen verbinden. De bultrugboerderij is kenmerkend voor Giethoorn. De boerderij lijkt een bult te hebben doordat de schuur hoger is dan het woonhuis.


Meer weten? Klik hier