Hippische mogelijkheden

Jij met vakantie, je paard ook!

Naast stalling van je paard, in combinatie met een overnachting, kan je ook alleen je paard brengen zodat je zelf ontspannen met vakantie kunt gaan. Wij zorgen goed voor je paard. Bekijk onze stallen

Ruiterarrangementen

Natuurlijk is paardrijden in de omgeving fantastisch. Om Hoeve 202 ligt een heel gevarieerd gebied met veel ruiter- en menroutes. We kunnen de eerste rit(ten) begeleiden zodat je een indruk krijgt van de mogelijkheden. In combinatie met andere overnachtingsplekken voor zowel ruiter als paard organiseren wij met ook een meerdaags ruiterarrangement. Je bagage wordt nagestuurd en je bent verzekerd van een goede slaapplek voor jou en je paard.

Leren lange teugelen

Jaap is NCSAH instructeur en geeft Lange teugelles. Dat kan op eigen terrein of op locatie.Werk aan de lange teugel is een kunstvorm uit de klassieke rijkunst. Dit is een vorm van dressuur waarbij men naast/achter het paard loopt en vanuit die positie het paard alle oefeningen laat uitvoeren met behulp van alleen teugel, stem en zweep aanwijzingen.(van basisoefeningen tot aan alle hoge schooloefeningen). Dit kan op meerdere manieren. Wij werken volgens de Weense stijl. Bij de Spaanse Rijschool in Wenen is deze manier van werken niet alleen voor de training van het paard maar is ook een onderdeel van de show.

Verken het gebied per koets

Voor niet ruiters is het mogelijk om een tocht met de koets door Boschoord en de mooie omgeving te boeken.

Meer leren

Met regelmaat worden clinics georganiseerd. Kijk op onze Facebook pagina voor het actuele aanbod.

In het spoor van de Desperado’s

Deze 27 km lange men- en ruiterroute volgt de sporen van de ‘desperado’s’. Deze vluchtelingen uit de Koloniën wilden zich niet meer aan het strenge regime van de Maatschappij van Weldadigheid onderwerpen. Zij vluchtten in het holst van de nacht naar de bossen rondom Vledderveen. Als deze deserteurs kans zagen om in één nacht een plaggenhut met rokende schoorsteen te bouwen dan werd hun aanwezigheid gedoogd. Door het vlechten van manden van wilgentenen konden ze in hun levensbehoefte voorzien.

Klik hier voor de paarse route  Andere routes kun je ook via www.ruiterenenmennen.nl plannen.